Børnefødder – fra nyfødt til godt gående.

I livmoderen ligger fosteret krøllet sammen med flere kropsdele indadroteret. Efter fødslen starter udretningsprocessen stille og roligt.

I onlinekurset er der fokus på, hvornår det “normale” skal være opnået, og naturligvis på hvad der kan gøres for at hjælpe processen på vej, når den ikke forløber som den skal.

Hvad er vores vejledning til forældre, og skal vi altid være enige i, at alt retter sig, når barnet er udvokset? Det kan vi kun være – eller være uenig i, når vi véd, at alt ved barnet ikke er færdigudviklet på samme tid – altså at vi har kendskab til udviklingsprocessen. Nogle afvigelser f.eks. metatarsus adductus skal gerne selv rette sig indtil barnet er 4 – 6 mdr. Et andet eksempel er tibia torsion, der gerne skal have rettet sig til “det normale”, når barnet er 6 år. Er en afvigelse særlig udtalt, kan det være en god ide at give en hjælpende hånd. Hjælpen kan f.eks. være manipulation, øvelser og/eller indlæg. Du får alle redskaber undervejs i forløbet.

Indhold:

0. Introduktion

  1. Fosteret og udvikling af underekstremitetsalignment i det frontale- og transverse plan
  2. Foden: forfoden (metatarsus adductus, metatarsus varus, metatarsus varus primus, forfod varus) og bagfoden
  3. Foden: Udvikling af mediale længdebue
  4. Tibia (tibia torsion)
  5. Knæ (genu varum, -valgum og – recurvatum)
  6. Femur og hofte (femur anteversion og -retroversion samt hofterotation)
  7. In-toeing – og lidt om out-toeing. Hyperpronation og hypermobilitet.
  8. Andet. Forebyggelse. Specialindlæg med ganggænge ved ekstrem in-toeing. Tågænger, vokseværk, og overvægt.
Hvordan?

Det hele er opdelt  mindre afsnit/film (som det fremgår af oversigten ovenfor), der gør det overskueligt at gå i gang med, og senere gør det nemt at finde det afsnit, du evt. gerne lige vil repetere.

Hvornår?

Du har adgang til kurset, når du har betalt. Du modtager en mail fra Simplero (systemet, der administrerer det hele for mig) med vejledning omkring adgangskode, og du har adgang til alle de små film, lige når du ønsker det.

Du modtager også en mail fra mig, med link til en lukket facebookgruppe, hvor du kan søge om optagelse. Der har du mulighed for at stille spørgsmål til mig og sparing med de øvrige kursister.

Der er early bird, der slutter d. 20. januar kl. 18.00

Gå til købsside HER